Vindecarea lui Enea – Invierea Tavitei

0
266

Petru vindeca pe slabanogul Enea

Deci Biserica, in toata Iudeea si Galileea si Samaria, avea pace, zidindu-se si umbland in frica de Domnul, si sporea prin mangaierea Duhului Sfant. Si trecand Petru pe la toti, a coborat sil a sfintii care locuiau in Lida. Si acolo a gasit pe un om, anume Enea, care de opt ani zacea in pat, fiindca era paralitic.

Si Petru i-a zis: „Enea, te vindeca Iisus Hristos. Ridica-te si strange-ti patul”. Si indata s-a ridicat. Si l-au vazut toti cei ce locuiau in Lida si Saron, care s-au si intors la Domnul.

Petru invie pe Tavita

Iar in Iope era o ucenica, cu numele Tavita, care, talcuindu-se, se zice Caprioara. Aceasta era plina de fapte bune si de milosteniile pe care le facea. Si, in zilele acelea, ea s-a imbolnavit si a murit. Si, scaldand-o, au pus-o in camera de sus.

Si, fiind aproape Lida de Iope, ucenicii, auzind ca Petru este in Lida, au trimis pe doi barbati la el, rugandu-l: „Nu pregeta sa vii pana la noi”. Si Petru, sculandu-se, a venit cu ei.

Cand a sosit, l-au dus in camera de sus si l-au inconjurat toate vaduvele, plangand si aratand camasile si hainele cate le facea Caprioara, pe cand era cu ele.

Si Petru, scotand afara pe toti, a ingenunchiat si s-a rugat si, intorcandu-se catre trup, a zis: „Tavita, scoala-te!”Iar ea si-a deschis ochii si, vazand pe Petru, a sezut. Si, dandu-i mana, Petru a ridicat-o si, chemand pe sfinti si pe vaduve, le-a dat-o vie. Si s-a facut cunoscuta aceasta in intreaga Iope si multi au crezut in Domnul (Fapte 9, 31-42).

Nimeni nu poate sa faca asa minuni, daca nu va fi Dumnezeu cu el (In. 3, 2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here